Bok BIlde av boka Fittekvote. Foto: Cappelen Damm

Publisert 19. juni, 2015 | av Vivi-Ann Svensen Rotmo

0

Tøffe valg for jenter

Del gjerne:

I romanen Fittekvote får Victoria Bakke testet sine egne grenser både fysisk og psykisk når hun starter på befalsskolen.

Victoria er 20 år og jobber i frisørsalong. Kjæresten Christian søker befalsskolen og da bestemmer Victoria seg for å gjøre det samme.

Dette er en rå, tøff og realistisk roman om å være jente i det norske forsvaret. Her er beinharde treningsøkter, lite søvn og mye skytetrening. I øvelser kalt «strid uten våpen» lærer Victoria å bruke aggresjon for å erstatte redsel, slik at hun ikke skal bli handlingslammet i krigssituasjoner.

Se boktrailer her:


I tillegg til hverdager med trening og læring prøver Veronica og Christian å holde forholdet hemmelig for de andre. Veien til å bli sersjant er hard og voldsom. Og  i enden av utdanningen kommer spørsmålet om å verve seg til utenrikstjeneste.

 

Romanen har et høyt spenningsnivå og er preget av kjappe replikker og et muntlig språk.

Boka er skrevet av Axel Hellstenius og Morten Skårdal. Den ble utgitt på Cappelen Damm i 2010.

Stikkord: , , , ,


Om forfatteren

mm

Vivi-Ann er 40 år og kommer fra Brevik i Telemark. I biblioteket har hun, i tillegg til ordinære bibliotekoppgaver, ansvar for faglitteratur og oppfølging av fribyforfattere under fribyordningen i Levanger. Hun synes litteratur som «sparker litt fra seg» er oppfriskende og befriende! Favorittsitat: Erfaring uten refleksjon er som hendelser uten mening.0Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back to Top ↑