Bak skranken

Publisert 9. juli, 2015 | av Ylva Almås Haugan

1

Lesebingo

Del gjerne:

Bingobrett for lesebingo
Som instagrambibliotekar (årets nyord?) bruker jeg litt tid på å følge med på, og hente inspirasjon fra andre bibliotek. Ofte havner det veldig mange ideer på en liste jeg kaller «kanskje en gang i fremtiden», eller til og med «helt uaktuelt», men noen ganger dukker det opp ideer jeg blir nødt til å låne med en eneste gang. Lesebingo er en sånn idé.

Jeg så det først hos et svensk bibliotek som anbefalte det for både voksne og barn som har mistet lesegleden litt, og har etterpå sett det flere andre steder. Konseptet er enkelt: det er bingo, men i stedet for at riktig tall skal bli lest opp, må man lese riktig bok for å få krysset av en rute.

Vi ansatte begynte forrige uke, og håper flere ville delta. Jeg har allerede krysset av tre luker, hipp hurra, og merker godt hvordan både konkurranseinstinktet og lesegleden trigges av dette. Syns det er et godt tips for deg som ikke helt vet hva du skal lese, er litt lesetrøtt, eller bare liker utfordringer og konkurranser. Samtidig er det jo også en super mulighet til å lese noe man vanligvis ikke ville ha lest. 🙂

Instruksjoner:

  1. Les bøker som oppfyller kravene i rutene, og fyll i tittel og forfatter.
  2. Førstemann til å fylle ut en rad, får bingo! Videre kan man spille om å fylle hjørnene og så hele brettet. Vi har bestemt oss for at én bok kan brukes flere ganger, men det kan man velge selv.

 

Bingoark kan lastes ned her:
Lesebingo for voksne
Lesebingo for barn

 

Psst! Lesebingo passer også perfekt hvis man er med på Operasjon Lesesommer eller Sommerboken for voksne.

Stikkord: ,


Om forfatteren

Ylva er tjuefire år og kommer fra Levanger. Er utdannet fotograf, og holder nå på med en bachelor i litteraturvitenskap. Hun er interessert i musikk, bøker, yoga og seiling. Liker å skrive om bøker, musikk og sånt som skjer bak skranken. Er ansvarlig for instagramkontoen @levbib.One Response to Lesebingo

  1. Paula Sofie Haugan says:

    Stas!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back to Top ↑