Barn

Publisert 16. juli, 2015 | av Siri Okkenhaug Bævre

0

Lesesommer

Del gjerne:

DSC_3875Hver sommer er biblioteket med på kampanjen Operasjon lesesommer. Da får barn i 1.-7. klasse utdelt lesepass der de fyller ut hva de leser i sommerferien.

Undersøkelser viser at mange barn får dårligere leseferdigheter i løpet av sommerferien.  Det er fordi mange barn ikke leser noe i skoleferien og dermed er dårligere til å lese når skolen starter i august enn de var rett før ferien startet. Derfor synes vi det er så viktig at barn leser mye, også når det er feritid.

Operasjon lesesommer et ett tiltak for å få barna engasjert i lesing i sommerferien. Men kanskje lesebingo også kan fenge noen?

Hvis du selv har et barn som er lite motivert og kanskje trenger noen tips skal du få et knippe av meg her:

Svingens mørke verden av Arne Svingen: Grøsserserie. Fra 7 år. Relativt skumle historier om både onde lærere, mystiske hotellrom og skumle klassekamerater. Serien passer særlig for de som fortsatt er litt for unge for Marg & bein- serien. Skikkelig grøss!

Gutta i trehuset av Andy Griffiths: Humorserie. Fra 9 år. Andy og Terry bor i et utrolig kult hus med først tretten etasjer. Der har de svømmebasseng, bowlingbane, et underjordisk laboratorium og en marshmallowsmaskin. Alle barns drøm! Og ikke nok med det, i denne bokserien blir huset bygd på med etasje etter etasje med alt du kan ønske deg.

Hubert av Arne Svingen: Fra 7 år og oppover. Hubert er den litt uheldige gutten som ofte havner i vanskelige, men også komiske situasjoner. Det kan være å bli tisset på av en hundevalp, bli beskyldt for å være forelsket i en av jentene i klassen eller havne på sydentur sammen med verdens strengeste lærer, Nilsen.

Krise-Kristine av Joanna Nadin: Fra 7 å. Krise- Kristine eller Kristine Olsen, som hun heter , har et spesielt talent. Hun er god til å lage katastrofer. Kanskje ikke så morsomt for Kristine, men morsomt for oss! Hun mente jo ikke at kusinen skulle ende opp skallet og dekket med superlim, og hun mente heller ikke å stjele naboens hund og få den til å snakke russisk. Det er ikke hennes skyld, hun er bare en katastrofemagnet.

-Alma og Egon av Carin Wirsen:  Fra 7 år. Lettlest. Møt bestevennene Alma og Egon. De er mye sammen og vi følger dem i hverdagen der de opplever både spennende og morsomme hendelser. For tenk om det bor en heks i fjerde etasje? Og hva skal de gjøre for å få råd til en ismaskin? Og hvordan ta hevn når klassekameratene har lurt deg?

Revolvergutten av Arne Svingen: Fra 10 år. Robin Hood Evensen vokser opp i en litt annerledes familie. Faren hans er nemlig kriminell og har, når boka starter, akkurat sluppet ut av fengsel. Robin gleder seg til at alt skal bli normalt igjen, men den gang ei. Faren er og blir kriminell og plutselig befinner Robin seg i et oppgjør mellom hardbarkede kriminelle. Godt han har bestekompisen, Martin.

Pym Petterson av Heidi Linde: Fra 9 år. Pym Petterson er 11 år og vi følger henne gjennom fire bøker. I første boka «Pym Pettersons mislykka familie» får Pym i oppgave å skrive en sann historie om familien sin. Problemet er bare at familien til Pym er så kjedelig og vanlig. Det må da vel gå an å dikte noe..? Morsomme bøker!

Vindeltorn av Tone Almhjell: Fra 10 år. Noe er galt i det gamle huset familien til Lin har leid. Klokkene tikker for sakte. Rosebedet er dekket av rim, selv i øsende regnvær. Og når en mystisk nøkkel merket «Vindeltorn» dukker opp, finner Lin en sprekk i kjellerveggen. En portal til en verden ved navn Sylver. Der bor alle døde dyr som en gang har elsket et barn. Lin blir til sin store glede gjenforent med Rufus, et tidligere kjæledyr. Men sammen må de finne den forsvunne Vinterfyrsten hvis de skal redde Sylver fra undergang. Fantasy.

 

 

Stikkord: ,


Om forfatteren

Siri er 33 år og kommer fra Skatval. Hun har jobbet i bibliotek i sju år. Først som skolebibliotekar i Alvdal og nå snart fem år som barne- og ungdomsbibliotekar ved Levanger bibliotek. I tillegg har hun hatt det daglige ansvaret ved biblioteket i flere perioder. Siri er utdannet kulturarbeider fra Høgskolen i Telemark og har i tillegg fag som musikkunnskap, økonomi og historie. Siri liker å høre musikk, jogge i skogen og lese bøker. Helst triste bøker. Ellers leses det også en del barne- og ungdomslitteratur. Siri deler gjerne gode bøker og har også ett og annet musikktips.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back to Top ↑