Ungdom

Publisert 22. juli, 2015 | av Siri Okkenhaug Bævre

0

Kjærlighet, kjærlighetssorg- og joggeturene etterpå

Del gjerne:

 

gunnar-ardeliusDe fleste av oss har vel opplevd både å være glødende forelska og knust av kjærlighetssorg. Store følelser, himmel og helvete. Så fint og så grusomt at det nesten ikke er til å beskrive. Men det er særlig en forfatter som jeg synes er en mester til å beskrive både forelskelse, kjærlighet og kjærlighetssorg. Det er Gunnar Ardelius. Han har skrevet «Jeg trenger deg mer enn jeg elsker deg og jeg elsker deg så himla høyt» og oppfølgeren «Lysløypa».

I begge disse bøkene møter vi Morris. I «Jeg trenger deg…» går vi rett inn i forholdet mellom Morris og Betty. De er kjærester. De hører sammen. Og vi får små glimt av deres liv. Hva de tenker om hverandre, hva de føler for hverandre, hva de gjør, men også hvordan de har de hver for seg, i sine familier.

«Var det ikke slik at han allerede den første morgenen, da hun åpnet øynene, forsto at de skulle være sammen? Det er ikke lenger mulig å si, måten han husker henne på forandres hele tiden. Det han kjenner nå, kommer han til å forvrenge i fremtiden».

Men kjærlighet forvitrer, tar slutt og det gjør den også for Morris og Betty.

«Når vet man at det er slutt? Kanskje når man kjenner seg mer glad i minnene sine enn i den man har foran seg»

7729f21e5ed36485297ed77afadad33846433a5372c9d25b7ded473aMorris følger vi videre i «Lysløypa». Han har kjærlighetssorg. Lengter etter Betty. Lengter etter livet slik det var før. Er det virkelig slutt? Han bor hos moren sin, men er også ofte på besøk hos faren sin. Faren har dårlig hjerte og har i tillegg slitt med depresjon. For å kommer seg over Betty, begynner Morris å jogge. Han og pappa melder seg på halvmaraton og legger ut på tur etter tur. Det er godt for både far og sønn. En dag løper Morris rett på Lena. Lena er annerledes. Og livet blir annerledes.

«Startskuddet lyder. Et mylder av løpere raser i vei. En propp som skal oppløses. Overalt rundt ham løper de fra redselen, smerten og skyldfølelsene. De løper for å holde ut. Fordi de elsker det? Han elsker det.»

 

Stikkord: , ,


Om forfatteren

Siri er 37 år og kommer fra Skatval. Hun har jobbet i bibliotek i 12 år. Først som skolebibliotekar i Alvdal og nå snart ti år som barne- og ungdomsbibliotekar ved Levanger bibliotek. I tillegg har hun hatt det daglige ansvaret ved biblioteket i flere perioder. Siri er utdannet kulturarbeider fra Høgskolen i Telemark og har i tillegg fag som musikkunnskap, økonomi og historie. Siri liker å høre musikk, jogge i skogen og lese bøker. Siri deler gjerne gode bøker og har også ett og annet musikktips.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back to Top ↑