Bak skranken

Publisert 28. juli, 2015 | av Ylva Almås Haugan

0

Lesesommer …eller?

Del gjerne:
Bokstabel. Foto: Ylva Almås Haugan

Noen av bibliotekbøkene jeg har hjemme – de heldigste får bo på denne lille krakken fra Marokko.

Jeg må skrive litt om sommerlesinga. Jeg, som mange andre, er ferdig med sommerferien for i år. Og som mange andre hadde jeg ei lang leseliste klar for fridagene. Og som (helt sikkert) mange andre hadde jeg ikke kommet meg gjennom en brøkdel av denne da ferien plutselig var over.

Jeg går alltid med en idé om at når det bare blir sommer skal jeg endelig få tatt igjen litt lesing. Da skal jeg få lest alt det som står på lista, bli ferdig med alle bøkene på nattbordet, og få levert inn igjen alt det jeg har fornyet flere ganger enn det som egentlig er lov. Jeg skal kose meg med skjønnlitteratur, men også lese meg opp på noe av den spennende faglitteraturen som har kommet i det siste – også skal jeg selvfølgelig gjøre meg ferdig med pensumbøkene for hele det neste sem.. nei, året! Dette tenker jeg hver sommer, og i år var intet unntak.

De siste dagene på jobb før ferien lånte jeg rikelig med sommerlitteratur, som jeg la på toppen av den allerede farlig høye haugen med «skal leses»-bøker hjemme hos meg. En stadig voksende haug bestående av nye bøker, bøker jeg har tenkt å lese for lenge siden, bøker jeg har begynt på, men aldri blitt ferdig med, bøker jeg har lest før og vil lese igjen, bøker som passer inn i rutene på lesebingoen, og bøker jeg egentlig ikke vet hvorfor jeg har lånt.
I haugen finnes fagbøker, ungdomsbøker, novellesamlinger, krim, kjærlighetsromaner, skuespill og en og annen barnebok. Jeg tok en liten opptelling rett før ferien, og da hadde jeg åtte e-bøker, ni lydbøker og stabelen med «vanlige» bøker var nesten to meter høy. Og dette er bare de bøkene jeg faktisk har lånt. Den mentale leselista er selvfølgelig mye lengre, men hva gjør vel det når man skal ha sommerferie? Jeg gledet meg til å endelig få lese alt det jeg skulle ønske jeg hadde lest for lenge siden.

Nevnte jeg forresten at årets sommerferie bare var én uke lang? Optimistisk, sa du? Kanskje til og med litt urealistisk? Helt klart, og da ferien var over var jeg jo egentlig akkurat like belest som jeg var før den begynte. Jeg tror faktisk ikke jeg leste mer enn et par sider den uka jeg hadde ferie. Og egentlig er det helt greit. Ferien ble så innholdsrik at jeg ikke en gang rakk å tenke på bøker, og kanskje var det en ferie uten bøker jeg hadde behov for denne gangen. Jeg kan hvertfall bekrefte at en uke lesefri ga meg nytt mot og ny leseglede, så nå satser jeg på å se jeg bunnen av bokhaugen før juleferien!

 

 

 

 

Stikkord: , , , ,


Om forfatteren

Ylva er tjuefire år og kommer fra Levanger. Er utdannet fotograf, og holder nå på med en bachelor i litteraturvitenskap. Hun er interessert i musikk, bøker, yoga og seiling. Liker å skrive om bøker, musikk og sånt som skjer bak skranken. Er ansvarlig for instagramkontoen @levbib.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back to Top ↑