Aktuelt Levanger biblioteks nye naboer: Hugos tivoli. Foto:Ylva Almås Haugan

Publisert 29. juli, 2015 | av Fatima Almanea

0

Martnasgalskap på biblioteket

Del gjerne:

Høye skrik, popmusikk og en søt lukt av sukkerspinn, popkorn og smultringer. Du gjettet riktig, Martnan har endelig inntatt Levanger sentrum, og dermed Levanger Bibliotek. Innimellom reserveringer og purregebyr har bibliotekarene påtatt seg rollen som guider for det lokale toalettet. Tissetrengte barn med et fortvilt uttrykk som så vidt klarer å holde seg, blir vist til doen av rutinerte skrankevakter – «ned gangen, så til venstre». En etter en, mange titalls i løpet av dagen._MG_1563

Mens trangen til å springe ut, og ta fatt i karusellene så vidt holdes i sjakk, stabler de flittige bibliotekarene salgstrallen full av bøker for årets boksalg. Haugevis med spennende litteratur venter på sine nye eiere ved inngangen til biblioteket, i tillegg til et bredt utvalg av DVDer. Hvor havner fortellingen om Margaret Thatcher mon tro? Og hvem klarer å kapre biografien om Nelson Mandela? Det gjenstår å se. For 5 kr boken/filmen er det iallfall ingen sak å pakke posen full!

Ute skinner solen, martnasbodene oser av fargerike godbiter fra nært og fjernt. Thailandske vårruller, greske oliven og fransk sjokolade lar seg lett kombinere med en spennende bok fra biblioteket – ta turen innom da vel!

Stikkord: , , , ,


Om forfatteren

Fatima er 20 år gammel og kommer fra Verdal. Hun har jobbet på biblioteket i tre år. Verdalingen er vår faste lørdagsbibliotekar. Fatima har forkjærlighet for eldre litteratur og klassikere, kombinasjonen av kjærlighet, lidelse og hindringer er i følge henne uunnværlige komponenter i en god bok. Men Fatima leser også en del faglitteratur. Hun anbefaler gjerne, så bare spør!Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back to Top ↑