Bok

Publisert 24. november, 2015 | av Vivi-Ann Svensen Rotmo

0

FRIHET, LIKHET, ISLAND

Del gjerne:

Mimir Kristjansson har skrevet en bok som rommer mye på liten plass. Han gir et dykk inn i Islands moderne historie. Finanskrisa fra 2009 beskrives humoristisk og satirisk. Boka starter med Islands eldre historie og om hvem de første islendingene egentlig var, blandet med en selvbiografisk historie om å være halvt islending og vende tilbake sagaøya som 30-åring.

Frihet likhet Island_lav-500x500

Boka består slik av minst tre lag: Eldre historie, nyere historie og hovedpersonens liv i en kort periode.

Her finnes blant annet et kart over landet med benevnelse over de steder som omtales i boka, fakta om Island, viktige hendelser i Islands historie, noen gloser man bør kunne, liste over litterære verk man bør lese av islandske forfattere, tre varme kilder som er bedre enn Den blå lagune m.m.

 

 

«Bare 0,1 prosent av strømmen på Island produseres av fossile brennstoff.»

«Det finnes ikke mygg på Island.» 2 av 10 punkt på lista « Ti ting du neppe visste om Island».

Trenger du å repetere eller sette deg inn i hvordan finanskrisa på Island kunne skje, er dette en morsom og grei bok for folk flest.

Boka er skrevet på skaldaleyfi, skaldeløyve, og er full av overdrivelser, løgn og forbannet dikt som forfatteren selv skriver i etterordet.

Den som ikke får lyst til å reise til Island, etter å lest denne boka, skulle jeg gjerne ha møtt!

Stikkord: , , , ,


Om forfatteren

mm

Vivi-Ann er 40 år og kommer fra Brevik i Telemark. I biblioteket har hun, i tillegg til ordinære bibliotekoppgaver, ansvar for faglitteratur og oppfølging av fribyforfattere under fribyordningen i Levanger. Hun synes litteratur som «sparker litt fra seg» er oppfriskende og befriende! Favorittsitat: Erfaring uten refleksjon er som hendelser uten mening.0Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back to Top ↑