Bok Fotograf: cdon.com

Publisert 8. januar, 2016 | av Vivi-Ann Svensen Rotmo

0

Kremen av skandinavisk design

Del gjerne:

Mange av oss har stabler med glansede designbrosjyrer i stua. Reportasjene og bildene er så lekre at bladene leses, og bør leses rent miljømessig, om og om igjen. Man merker seg navn på designere som går igjen og blir etter hvert kjent med den enkelte designers stil og formuttrykk. De fleste kjenner nok igjen uttrykket på omslaget av denne boka. Ja, det er Marimekko. Men visste du at det er laget av Maija Isola og at designet heter Kaivo textile?

Design: Børge MogensenScandinavian design er rett og slett «kremen» av nord-europeisk design samlet mellom to permer.

 

Danske designere som Arne Jacobsen, Poul Henningsen, Fritz Hansen og Børge Mogensen har de fleste litt kunnskap om. Ole Kirk Christiansen, the funder og LEGO, er selvsagt nevnt.

Svenske designere som Stig Lindberg, Estrid Ericsson og Josef Frank har mange sett designet til, men kanskje ikke visst at det var disse som stod bak?

 

josef-frank_textile-celotocaulis-315-linen

 

Forfatterne har laget en oversikt over kjente designere fra Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island. Man kan lese litt om hver designer og det aktuelle firma de arbeidet for, som f.eks. Le Klint, Iittala, Arabia og mange flere.

 

 

Boka fungerer som et enkelt oppslagsverk.

Og det aller beste? Prisen på herlighetene er ikke med.

 

Tittel: Scandinavian design

Forfattere: Charlotte og Peter Fiell

År: 2015

Stikkord: , , ,


Om forfatteren

mm

Vivi-Ann er 40 år og kommer fra Brevik i Telemark. I biblioteket har hun, i tillegg til ordinære bibliotekoppgaver, ansvar for faglitteratur og oppfølging av fribyforfattere under fribyordningen i Levanger. Hun synes litteratur som «sparker litt fra seg» er oppfriskende og befriende! Favorittsitat: Erfaring uten refleksjon er som hendelser uten mening.0Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back to Top ↑