Bok Bilde lånt av Fv-vennen, originalt: Gyldendal Forlag

Publisert 7. april, 2016 | av Vivi-Ann Svensen Rotmo

0

Max, Mischa og Tetoffensiven

Del gjerne:

Max er 35 år gammel og arbeider som teaterregissør i USA. Han er opprinnelig fra Stavanger. Han er en intelligent, ordrik, interessant og sympatisk mann. Vi følger han tilbake til barndommen og vennskapet der, før familien flytter til USA pga farens arbeid som pilot. Dette er en oppvekstroman, en roman om politisk bevissthet og ubevissthet blant unge i Norge på slutten av 1960-tallet og ut over 1970-tallet. Vi får høre om foreldrenes og bestefarens politiske aktivitet. SOLKOM og FNL står det på buttons Max finner i foreldrenes gamle klær på loftet. Max vokser opp med å leke «Vietnamkrig» med kameratene i Forus. Da er han er 11 år gammel og har nettopp sett Apocalyse Now.

Etter flyttingen til USA starter Max med teater. Her blir han kjent med sin venn Mordecai. De utvikler et nært vennskap som preger Max gjennom ungdomstiden og som ung voksen.

Max inngår et forhold til den 7 år eldre Mischa. Hun er anerkjent kunstner og de flytter inn i Apthorp- bygningen i NY, sammen med Max`s onkel.

Onkelen, Ove / Owen, har en spesiell historie, som ligger som et spenningsmoment gjennom hele boka. Forfatteren drar inn et kobbel av historiske fakta og fagterminologi innen kunst og teater, men allikevel har han klart å unngå å skrive en «wikipedia-roman».

Dette er en roman som favner det lille livet, livet i byen, livet i landet og livet i verden. Den går detaljert inn i teaterverdenen, inn i kunstverdenen, inn i Vietnamkrigen.

Denne boka er som en langfilm. En langfilm du ikke vil skal ta slutt.

Gyldendal forlag

2015

1082 s.

Stikkord: , ,


Om forfatteren

mm

Vivi-Ann er 40 år og kommer fra Brevik i Telemark. I biblioteket har hun, i tillegg til ordinære bibliotekoppgaver, ansvar for faglitteratur og oppfølging av fribyforfattere under fribyordningen i Levanger. Hun synes litteratur som «sparker litt fra seg» er oppfriskende og befriende! Favorittsitat: Erfaring uten refleksjon er som hendelser uten mening.0Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back to Top ↑