Barn

Publisert 22. november, 2016 | av Vivi-Ann Svensen Rotmo

0

Modige Liten som snakket med Noen

Del gjerne:

Stina Wirsèn har utgitt ei informativ og god bok om Liten. Liten vokser opp i et hjem der han, eller er det hun, er utrygg når foreldrene krangler. Det er bråk og ikke nok omsorg for Liten. Boka fokuserer på viktigheten av å snakke med Noen om det som er vanskelig. Boka har lite tekst og sterke bilder. Figurene er nøytrale når det gjelder kjønn og etnisitet, så her kan alle identifisere seg med figurene.

Denne boka er et fint bidrag til å snakke om at en del barn ikke har det trygt hjemme. Boka kan brukes både i barnehage og skole, selv om Liten selv går i barnehage.

Jeg har lest boka for jenter i grunnskolealder og de viste stor interesse for historien. De fikk sympati for Liten og boka åpnet opp for å snakke om temaet på en ålreit måte. Og heldigvis går det bra for Liten, fordi det finnes andre som kan gi omsorg hvis foreldrene ikke kan det.

Denne boka er laget i samarbeid med Brottsoffermyndigheten i Sverige.

Boka kom ut på Gyldendal i 2016 og er oversatt av Gro Dale.

«Brottsoffermyndigheten har tillsammans med Stina Wirsén tagit fram en barnbok om när det inte känns bra hemma och om att våga berätta. De flesta barn har erfarenhet av att de vuxna i familjen bråkar ibland och vissa barn upplever våld hemma. Det är inte farligt att tycka olika och det är inte farligt att bli arg men det finns gränser när bråk inte är bråk utan brott. Liten är en unik bok som behandlar ett ämne som sällan berörs i barnlitteratur men som berör alla barn.» http://www.brottsoffermyndigheten.se/pressmeddelande/liten–stor-hjalp-till-sma-brottsoffer

Ja takk, til flere slike bøker!

Stikkord: ,


Om forfatteren

mm

Vivi-Ann er 40 år og kommer fra Brevik i Telemark. I biblioteket har hun, i tillegg til ordinære bibliotekoppgaver, ansvar for faglitteratur og oppfølging av fribyforfattere under fribyordningen i Levanger. Hun synes litteratur som «sparker litt fra seg» er oppfriskende og befriende! Favorittsitat: Erfaring uten refleksjon er som hendelser uten mening.0Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back to Top ↑