Bok

Publisert 24. november, 2016 | av Vivi-Ann Svensen Rotmo

0

En bedre slutt

Del gjerne:

Jeg – personen er en ung mann fra Balkan. Han har bodd i Norge lenge og underviser av og til i litteraturfaget på Blindern.

Han lever et flakkende liv med damer og dop, bytter jobber, reiser rundt og ikke minst fester han ganske ofte og lenge.

Han innleder et lidenskapelig forhold til en kvinne som er en del eldre enn ham selv. Det byr på mange utfordringer, slik nære relasjoner ofte gjør.

Forfatteren tar opp noen interessante problemstillinger om rusmisbruk, homofobi, frykten for å bli forlatt, psykologtimer og ikke minst den religiøse endringen hos muslimer på Balkan etter krigen med wahabienes oppblomstring. Det er en skikkelig «full fart- roman» med høyt tempo, spennende beskrivelser, mange tanker om sex (ut i fra et mannsperspektiv) og av og til kommer det både ris og ros til både norsk kultur og jugoslavisk kultur.

en-bedre-slutt

 

 

 

 

 

Bekim Sejranović er født i Brčko i Bosnia-Hercegovina i 1972. Fra 1985 bodde han i Rijeka i Kroatia, der han gikk på sjøfartsskole og siden studerte kroatisk litteratur. I 1993 kom han som flyktning til Norge. Han har utgitt noveller, romaner og litterær analyse, så vel som oversettelser fra norsk til bosnisk, kroatisk, serbisk, blant annet av verker av Ingvar Ambjørnsen og Frode Grytten.

Boka kom ut på Bokvennen forlag i 2013 og er oversatt av Jon Kværne.

 

«Ein Europeisk samtidsroman det er verdt å merke seg»

(Marta Norheim, NRK )

Stikkord: , , , , ,


Om forfatteren

mm

Vivi-Ann er 40 år og kommer fra Brevik i Telemark. I biblioteket har hun, i tillegg til ordinære bibliotekoppgaver, ansvar for faglitteratur og oppfølging av fribyforfattere under fribyordningen i Levanger. Hun synes litteratur som «sparker litt fra seg» er oppfriskende og befriende! Favorittsitat: Erfaring uten refleksjon er som hendelser uten mening.0Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back to Top ↑