Bok

Publisert 23. november, 2016 | av Vivi-Ann Svensen Rotmo

0

på veg til ingensteds

Del gjerne:

Nei, jeg har ikke glemt stor bokstav. Tittelen starter med liten bokstav. Og det sier kanskje noe om rotløsheten hovedpersonen opplever.

pa-vei-til-ingensteds-2

 

I denne boka skriver Sejranovic om en mann som i barndommen vokser opp hos sine besteforeldre i Bosnia.

Det er et bredt spekter av mennesker vi møter. Alle tar de svært så ulike valg for å prøve å skaffe seg et godt liv. Vi møter blant annet den merkelige onkelen Alija, de norske kvinnene Sara og Selma og både kollegaer og kompiser av hovedpersonen.

Handlingen foregår både i Bosnia, i Norge (Sørlandet, Oslo og Svalbard). Vi får innblikk i hvordan Tyskland fremsto som et paradis på 80-tallet, for mange barn som hadde foreldre som arbeidet der. Vi får innblikk i intervjusituasjoner hos UDI og vi får blant annet møte en kvinne fra en liten by på Sørlandet som innleder et kjærlighetsforhold til hovedpersonen.

Boka er delt opp i korte kapitler. Det er en sterk historie og mye å ta inn over seg, så det er godt for leseren at han har delt det opp slik. Samtidig gir det et taktfast tempo, som passer godt til innholdet.

 

Livet er en lang forberedelse på å dø, sier forfatter Bekim Sejranovic. Men det forhindrer ham ikke i å le. ( Else Karine Archer, NRK, 2011)

 

Med romanen  På vei til ingensteds fikk Bekim Sejranovic sitt gjennombrudd som forfatter i Kroatia, Bosnia og Serbia. I 2008 ble denne romanen tildelt den viktigste prisen for litteratur skrevet på et av de sørslaviske språkene – Mesa Selimovic- pris for årets beste roman.

Boka kom ut på Bokvennen forlag i 2011 og er oversatt av Jon Kværne.

Stikkord: , , , , , , ,


Om forfatteren

mm

Vivi-Ann er 40 år og kommer fra Brevik i Telemark. I biblioteket har hun, i tillegg til ordinære bibliotekoppgaver, ansvar for faglitteratur og oppfølging av fribyforfattere under fribyordningen i Levanger. Hun synes litteratur som «sparker litt fra seg» er oppfriskende og befriende! Favorittsitat: Erfaring uten refleksjon er som hendelser uten mening.0Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back to Top ↑