Bok Niklas Källner

Publisert 29. november, 2016 | av Vivi-Ann Svensen Rotmo

0

Inntil man dør lever man

Del gjerne:

 

 

Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about.

Be kind. Always.

Ian Maclaren

Niklas Källner kjenner mange fra tv-programmet Skavlan på NRK. Den lune og hyggelige svenske reporteren som spør barn om livets ups and downs, og ikke minst om eksistensielle spørsmål. Han som tar i mot barns kloke svar og sender dem ut til det norske og svenske folk via TV-skjermen. Denne gangen har han samlet et knippe historier i bokform.  Boka er et resultat av intervjuer han har gjort med forskjellige mennesker i ulike aldre og livssituasjoner. Han sier selv i innledningen: Man pleier å si at alle har en historie å fortelle. Jeg vet ikke om det er sant, men jeg kan iallfall si at intervjuobjektene i denne boken har det.

I denne boka er det fotografiene og den muntlige teksten som sammen gjør den stor.

En ung favoritt: – Hvordan er man når man er voksen? Fredrika på 8 år svarer: – Jeg vet ikke riktig. Men de som er skikkelig gamle har iallfall ikke iPhone. Det er det bare tenåringer som har. Isteden har de en gammeldags mobil med innebygde taster.

En voksen favoritt: – Hva angrer du mest på i livet? – Ja, når man blir så gammel som meg begynner man jo å tenke på alle de idiotiske greiene man har sagt nei til. Det er som min farmor sa: Man angrer ikke på det man gjorde, men på det man ikke gjorde. Tenker du på noe spesielt? – At jeg ikke giftet meg med Jimi Hendrix. Jeg møtte ham da han fremdeles var ukjent….

I denne boka møter du så mange herlige mennesker! Og best av alt, de gir deg kloke svar full av innsikt.

I tida før jul er det mange som gjør mye annet enn de ellers gjør på fritida. Som baking, deltakelse på avslutninger, handling av gaver, ja,  da er denne boka helt perfekt. Du kan lese noen historier, legge boka fra deg, og begynne å lese når du igjen får en ledig stund. Og best av alt, du rekker fint å lese et par historier som gjør inntrykk, mens julekakene steker.

Hva er det merkeligste du har gjort for kjærligheten? Hva er ditt livs største feilgrep? Og hva er det mest barnslige du har gjort som voksen? I Inntil man dør lever man snakker journalisten Niklas Källner med mennesker han møter om det som kalles livet. ( Haugen Bok)

Forlag: Vigmostad Bjørke

År: 2016

Stikkord: , ,


Om forfatteren

mm

Vivi-Ann er 40 år og kommer fra Brevik i Telemark. I biblioteket har hun, i tillegg til ordinære bibliotekoppgaver, ansvar for faglitteratur og oppfølging av fribyforfattere under fribyordningen i Levanger. Hun synes litteratur som «sparker litt fra seg» er oppfriskende og befriende! Favorittsitat: Erfaring uten refleksjon er som hendelser uten mening.0Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back to Top ↑