Bak skranken

Publisert 29. juni, 2017 | av Vivi-Ann Svensen Rotmo

0

Bravo, Oscar, Kilo, Alfa

Del gjerne:

Hver dag ringer det mennesker til oss i biblioteket for å spørre om å få forlenget lån, om vi har en spesiell bok inne, hvordan åpningstidene er i sommer eller faktisk om vi har funnet noen eiendeler, som solbriller og telefoner.

Det er ikke alltid det er like godt å høre hva folk sier, ettersom vi har en telefon med kanskje litt svak høyttaler. I tillegg til den svake høyttaleren, har vi som regel mye bakgrunnsstøy. Det er ikke for å virke uhøflig at vi spør opp igjen om folk kan stave etternavnet sitt, men vi trenger å vite nøyaktig hvem vi snakker med for å kunne utføre riktig tjeneste når det gjelder lån.

En gang var det en mann som ringte og som jeg ikke hørte etternavnet til, og da jeg spurte om han kunne gjenta, svarte han med det fonetiske alfabet. Så tøft!

https://nn.wikipedia.org/wiki/Fonetisk_alfabet

Selv om en oversikt over dette alfabetet hang i styrhuset på den ferja jeg hadde sommerjobb på som ung, klarte jeg ikke å huske alle bokstavene, men klarte i hvert fall å finne ut hvem jeg snakket med. Etterpå var det veldig artig å pugge denne måten å si bokstavene på, og jeg har hengt opp en oversikt på korktavla mi på kontoret.

Dette var en artig opplevelse i jobben, som bibliotekar. Så, Golf, Oscar, Delta – Sierra, Oskar, Mike, Mike, Echo, Romeo.


Om forfatteren

mm

Vivi-Ann er 40 år og kommer fra Brevik i Telemark. I biblioteket har hun, i tillegg til ordinære bibliotekoppgaver, ansvar for faglitteratur og oppfølging av fribyforfattere under fribyordningen i Levanger. Hun synes litteratur som «sparker litt fra seg» er oppfriskende og befriende! Favorittsitat: Erfaring uten refleksjon er som hendelser uten mening.0Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back to Top ↑