Bok

Publisert 14. desember, 2018 | av Gjest

0

Blomstenes hemmelige språk

Del gjerne:

Blomstenes hemmelige språk

«Magisk (…) Det er umulig å ikke la seg berøre av denne perlen av en bok»

Vanessa Diffenbaugh skrev denne debutromanen i 2011.

Handlingsreferat

Victoria har hatt en vanskelig barndom og har blitt plassert i ulike fosterfamilier helt siden hun var baby. På grunn av sin vanskelige fortid med mange ulike familier har hun fått problem med å la folk komme innpå seg. Det forandres når hun møter sin nye fostermor Elisabeth som lærer henne om blomsterspråket. Blomster og deres betydning har blitt hennes måte å kommunisere med verden på. Elisabeth ønsker å adoptere henne, men så skjer noe som endrer alt…

Uten jobb og uten penger reiser Victoria som 18-åring til en park i nærmeste by. Her møter hun blomsterhandler Renata som blir imponert over Victorias helt spesielle egenskaper med blomster. Hun får sin første jobb, men gjennom arbeidet møter hun en mystisk mann som viser seg å ha forbindelse med fortiden hennes.

Tema

«Hvordan kan du elske når du aldri har blitt elsket?»

Dette er spørsmålet boka er bygd opp av. Gjennom hele historia prøver Victoria å finne svaret på dette. Jeg vil si at det fører til at temaet i denne boka er selve livet, dets utfordringer og selvsagt kjærligheten.

Språk

Boka er skrevet på bokmål på en forholdsvis lett måte. Noen setninger er veldig lange, mens andre setninger er veldig korte. Det er brukt bevisst som et virkemiddel for å gi teksten god flyt.

Vanessa Diffenbaugh har skrevet denne boka med retrospektiv teknikk. Det vil si at det byttes mellom nåtid og fortid. De små utdragene som handler om fortiden til Victoria gir leserne hint om hvorfor hun er som hun er i nåtiden. Det er som et lite puslespill, jo mer du finner ut om Victorias fortid, jo mer forstår du henne. Bitene begynner å falle på plass etter hvert som du leser.

Mine meninger

Jeg syns at denne boka bare var helt nydelig. Den er definitivt en av favorittbøkene mine. Boka er bare så skinnsykt fin og koselig, samtidig som den er trist og rørende. «Blomstenes hemmelige språk fikk fram så mange følelser i meg, og jeg mener at den da kommuniserer godt med mottaker. Boka beskriver sårbarhet, ensomhet, svik og tilgivelse på en fantastisk god og dyp måte. Den er liksom så naken og ærlig.

Jeg tror at denne boka hadde passet fint for både voksne og ungdommer. Det er kanskje ikke en bok man burde starte å lese hvis man ikke har lest så mye før, men for ungdommer som leser en del bøker er nok denne boka et fint lesestoff.

 

Skrevet av Silje Marie Ingvaldsen Gjersing, utplasseringselev


Om forfatteren

Gjestebrukeren benyttes av praktikanter og elever på utplassering hos Levanger bibliotek.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back to Top ↑