Bok no image

Publisert 8. januar, 2013 | av Sveinung Havik

0

Armenia, Albania, Argentina av Rønnaug Kleiva

Del gjerne:

-«Eg reiser også når alt blir for vanskeleg, sa eg. Det er difor eg reiser så mykje»

Hva slags bok er nå dette?

Ingen vanlig reisehåndbok, men som tittelen «Til Armenia, Hellas, Tyrkia, Albania, Argentina» antyder noe konkret og håndfast i de mange korte fortellingene.

Armenia, Albania, ArgentinaDette er ei modig bok om reiser forfatteren har gjort gjennom heile livet, og det faktum at hun i bestemoralder sjøl er i ferd med å gå ut av livet. Foreldrene er døde, jevnalderende dør og at hun snart skal dø blant «alle desse gravplassene. Heile verda full av gravplassar.»

Hun skriver direkte og med en ironisk undertone om dette med aldring, egen kropp og møte med tidligere elskere som er blitt gamle…

Hva driver oss til å reise? Er vi blitt hjemløse i våre egne liv?

Ut i verden og inn i seg sjøl reiser hun splitter alene, men skygger unna disse globetrotterne som legger ut om sine reisemål i hytt og vær. Nei her er mennesker, natur i landskap, fattige armenske kvinner, en gutt med dement bestefar på toget, en ung guide som så gjerne vil gifte seg med Rønnaug for å komme seg vekk fra elendigheta til det forgjettede land i nord han har hørt om…

En aldrende kvinnes jakt på forsoning med den alltid forestående reise, og den moderne reisendes evige behov for nye, overskridende opplevelser.

Den lille boka gir meg mye å tenke på!

Stikkord: , ,


Om forfatterenLegg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back to Top ↑