Barn Bilde av Barbro Lindgren. Foto: TT/Pi Frisk.

Publisert 15. januar, 2015 | av Vivi-Ann Svensen Rotmo

0

Den store boka om den ville ungen

Del gjerne:

I oppvaskaPå havet

 

 

 

 

 

 

 

 

Den store boka om den ville ungen av Barbro Lindgren. Illustratør Eva Eriksson.

Finnes det en mer fantastisk bok enn denne?

Den ville ungen er full av sjarm, «krutt» og fantasi. Han handler raskt, impulsivt og er veldig modig. Kanskje ville han fått diagnose ADHD som 8-9 -åring om han hadde vært virkelig og levd i 2015, kanskje ikke?

Denne boka inneholder de tre bøkene: Mamma og den ville ungen ( 1981), Den ville ungen reiser (1983) og Den ville ungen får hund (1985). Oversatt fra svensk av Hanna Midtbø. Boka er på nynorsk.

Mammaen til den ville ungen gjør alt hun kan for å gi den ville ungen omsorg, trygghet, frisk luft, mat og stell. Hun er med inn i leken og i fantasien. Hun klarer å gi ungen en god overgang fra lek til middag, som når hun later som hun er en stor blekksprut med sine mørke hansker mens ungen styrer skuta i full storm. Hun har en hverdag der hun fryder seg over ungens vilterhet og energinivå, men også hvor hun bekymrer seg over de spreke påfunnene hans. Og hun blir gang på gang overrasket over hans alternativer til et «nei», som da han kommer drassende på en hest når han ikke fikk lov til å få hund.

Alle som har barn, har hatt barn, jobber med barn eller passer barn vil kjenne igjen situasjonene i denne boka  – og kunne le av det hele!

Så herlig befriende og avvæpnende!

Stikkord: , , ,


Om forfatteren

mm

Vivi-Ann er 40 år og kommer fra Brevik i Telemark. I biblioteket har hun, i tillegg til ordinære bibliotekoppgaver, ansvar for faglitteratur og oppfølging av fribyforfattere under fribyordningen i Levanger. Hun synes litteratur som «sparker litt fra seg» er oppfriskende og befriende! Favorittsitat: Erfaring uten refleksjon er som hendelser uten mening.0Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back to Top ↑