Bok Bilde av Faïza Guène. Foto: Daniel Hahn.

Publisert 26. januar, 2015 | av Vivi-Ann Svensen Rotmo

0

Kiffe kiffe i morgen av Faïza Guène

Del gjerne:

KIffe kiffe Doria bor utenfor Paris med sin mor. Faren har dratt  tilbake til Marokko, for å gifte seg på nytt med ei yngre kvinne. I blokka i forstaden som ironisk nok kalles Paradis, henger også Hamoudi. Han som selger dop og ikke kommer i gang med livet etter at han slapp ut fra fengsel. Doria har mange fine samtaler med Hamoudi om litteratur og annet og hun har svært gode følelser for ham. Doria har både barnevernskurator og psykolog som hun jevnlig treffer, men hjelp til leksene får hun av Nebil. Hennes egen mor kan ikke hjelpe henne, fordi hun er analfabet. Dette er ei ungdomsbok om å være jente i Frankrike, men også om å skulle takle rein fattigdom og store sosiale utfordringer som minoritetsungdom. Rå og trist, men også morsom og ikke minst fandenivolsk! Boka kom ut på norsk på Minuskel forlag i 2008. Den er oversatt av Thomas Lundbo. Forfatteren er født i Frankrike i 1985, av foreldre fra Algerie. Hun skrev sin første roman som 17-åring.  

Stikkord: , , , , ,


Om forfatteren

mm

Vivi-Ann er 40 år og kommer fra Brevik i Telemark. I biblioteket har hun, i tillegg til ordinære bibliotekoppgaver, ansvar for faglitteratur og oppfølging av fribyforfattere under fribyordningen i Levanger. Hun synes litteratur som «sparker litt fra seg» er oppfriskende og befriende! Favorittsitat: Erfaring uten refleksjon er som hendelser uten mening.0Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back to Top ↑